Școala Românul susține proiectul NABU, dezvoltat cu sprijinul UiPath Foundation

Promovăm aplicația NABU în rândul copiilor români din SUA!

Școala Românul, în parteneriat cu UiPath Foundation, invită copiii cu vârste între 2 și 10 ani să citească în limba română cărți în format electronic (pe tabletă sau pe iphone).

Prin lansarea NABU în România, în luna octombrie 2022, UiPath Foundation si-a propus să ofere micilor cititori din țară și din diaspora acces gratuit la literatură de calitate adaptată vârstei. In aplicație veți găsi un instrument util și complementar activităților de la clasă și nu numai.

Școala Românul susține proiectul NABU, dezvoltat cu sprijinul UiPath Foundation.

Cărțile disponibile în aplicație, de la texte și până la ilustrații, sunt special concepute pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 și 10 ani. După descărcarea aplicației, aceștia au acces la peste 120 de cărți bilingve în română – engleză, organizate pe niveluri de fluență la citit, ce conțin subiecte actuale și relevante într-o societate multiculturală. Iar până la finalul anului, numărul cărților disponibile va ajunge la aproximativ 160.

Aplicația poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play și funcționează chiar și cu o viteză mică a Internetului, fără a necesita un smartphone performant. În plus, cărțile digitale pot fi descărcate în biblioteca virtuală și citite apoi, fără conexiune la Internet.

În același timp, aplicația NABU este un instrument educațional foarte potrivit pentru cadrele didactice care doresc să își diversifice metodele de predare cu ajutorul tehnologiei.