Școala Românul Primește Grant de la DRP

WE HAVE GOOD NEWS:

Our Romanian language school received a grant from the Romanian Government – Department for the Romanians Abroad to continue developing our school.

Avem o veste buna: Școala Românul a primit un grant de la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) pentru creșterea acestei inițiative din comunitatea românească din Connecticut.  Acest grant in valoare de 40170 RON este o recunoaștere a efortului făcut de organizația Românul prin voluntarii consiliului director al școlii, prin instructori, părinți și elevi pentru păstrarea și promovarea limbii române în această parte a SUA. 

Comunicate de presa

 

Școala Românul este una din cele două școli de limba română din SUA care au primit acest grant pentru sprijinirea educației în limba moștenită (cealaltă este școala din Chicago). Lista proiectelor aprobate pentru diverse comunități românești din diaspora este disponibilă aici:
 https://dprp.gov.ro/…/2022/09/Rezultate-proiecte.pdf

Proiect DRP 3324/ 16.06.2022

Acest proiect este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni (DRP) www.dprp.gov.ro

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a DRP.

Acesta este primul grant obținut de organizația Românul de la DRP și în esență solidifică ideea că școala Românul este necesară, că aparține întregii comunități și că este în fapt o investiție în viitorul comunității românești.

În cadrul proiectului sprijinit de DRP, ne propunem sa punem în practică:

  • Organizarea şi dezvoltarea pe teme şi niveluri de competenţă a programei şcolare și a materialelor de studiu create pentru cele peste 500 de ore deja oferite din martie 2021 unui număr de peste 60 de copii.
  • Oferirea de recompense sub forma de premii pentru copiii care participă constant la cursurile scolii şi dovedesc progres în învăţarea limbii române.
  • Promovarea școlii online Românul cu scopul sprijinirii a cât mai mulți elevi și a implicării active a părinților printr-o campanie de conștientizare a cultivării limbii române.
  • Oferirea de 120 de ore gratuite pentru copiii din familii care nu își pot permite financiar inscrierea la lecţiile scolii.
  • Achiziționarea a de cărți in limba romana ce vor fi oferite studenților în mod gratuit.